You, the petitioner
53356783 1799563016816858 6243234576806707200 o

Meerjarenonderzoek dekolonisatie Nederlands-Indië: een tussenevaluatie nu

2,327 signatures

Sinds enkele jaren loopt een onderzoek naar de dekolonisatieperiode 1945-1950 in Nederlands-Indië. Media uitingen (film De Oost) en tussentijdse publicaties van betrokken onderzoekers zorgen voor een groeiende bezorgdheid inzake de wetenschappelijke integriteit van het onderzoek.

Petition

We

die onze Indië-veteranen en alle betrokken bij de dekolonisatieperiode van Nederlands-Indië, die het uiterste van zichzelf gaven voor een goede overgang naar een ander tijdperk, een warm hart toedragen en wensen dat hun geschiedenis met respect en integriteit wordt behandeld.

 

establish that:

  • dat de Indië-veteranen onrecht wordt aangedaan;
  • dat betrokkenen, die ernstig hebben geleden onder de Bersiap, moeten worden gerespecteerd;
  • dat hedendaags moralisme als uitgangspunt integer uitgevoerd onderzoek ondermijnt;
  • dat de leiding van het onderzoek wegstuurt van een evenwichtige geschiedschrijving waardoor de wetenschappelijke betrouwbaarheid van het onderzoek onder druk komt te staan;

 

and request

spoedig een onafhankelijke (wetenschappelijke) commissie samen te stellen voor een inhoudelijke tussenevaluatie teneinde voornoemde zorgen te beoordelen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2021-01-28 
Lead petitioner:
mr. Bauke Geersing 
Organisation:
Onafhankelijk onderzoeksgenootschap Aurore 
Website:

History

Signatures